2012-06-24

Sparande Juni

Får lön imorgon och har räknat lite som vanligt här hemma och jag ska sätta av +7.400:- den här månaden då jag inte har så mycket utgifter.

Halva året har gått och det är bara sex månader kvar tills december. Hoppas jag kan passera nästa gräns i alla fall. Men är som sagt inget jag fokuserar på. Det som blir över varje månad blir över som sagt.
Tycker det var bra att jag tog steget och satte undan en stor summa på ett år tidigare, för det känns bra såhär i efterhand och kommer kännas ännu bättre den dagen jag får tillbaka dom.

Nu var midsommarhelgen slut! Tyvärr! Dags att börja jobba igen.

Högermarginalen är uppdaterad..

/PengarochCash







2012-06-21

Miljonregnet!

Ja veckans ekonomiska nyhet var ju när ägarna till Nominit i Värnamo delade ut över hundra miljoner till sina anställda och tryggade deras framtid på ett otroligt generöst sätt.

Jag blev helt paff och glad när jag läste det. Det finns generösa ägare av företag kvar, helt otroligt!
På min arbetsplats är ägaren för snål för att ens bjuda oss på julmiddag fast han är en av dom rikaste i Stockholms söderorter och har ett flertal hus runt om i världen. Det är skillnad på folk helt klart!

Vad kul det måste kännas att få vara så pass generös mot sina anställda. Verkligen visa att man vill dom väl och att dom ska ha en del i kakan med och inte bara chefer av olika slag.

Jag är fortfarande rätt paff av nyheten. Det är så otroligt bra gjort av dom!

Vad tycker ni om det här? Här är en länk till nyheten ifall ni har missat den: klicka HÄR!


2012-06-05

Sparande för maj och lägenhetsbeslut

Sparade lite förra månaden som jag inte redovisat här än och det blev +7.371:-  totalt.
Körde även igång ett långtidssparande på +640.000:- till 2,95% ränta i ett år.
Så nu har jag endast tillgång till +21.300:- på sparkontot.
Men det känns bra och jag tycker jag gjort ett bra beslut angående sparandet.


Sen skrev jag tidigare att jag hade många bollar i luften och eventuellt en ny och större lägenhet på gång.
Har funderat och diskuterat detta med min flickvän och vi kom fram till att vi skulle vänta med detta, vilket känns väldigt bra, för lägenheten som vi tittade på hade mycket brister på många punkter.

Sen skulle jag åkt på tre dubbelhyror som hade landat på ca -24.000:- med flytten inräknad. Så det blir att satsa på ett byte i framtiden helt klart. Är ingen panik för trivs mycket bra i min nuvarande lägenhet och jag tror det var det som avgjorde trotts allt.

Startade mitt långtidssparade 2012-05-25 och betalningen kommer 2013-05-27. Det är en lång period, men dom senaste åren har rullat på rätt snabbt tycker jag. Kommer kännas lite som att man börjar spara igen fast från början. Bara börja ösa in pengar på sparkontot igen så man inte känner sig alltför fattig.


Ha en trevlig nationaldag imorgon!