2009-11-30

Det lönar sig att börja i tid

Ibland när jag är på mitt jobb så hör man ju en del prat som man definitivt tar åt sig och funderar på mycket. Har några som jag jobbar med som är runt 50+ och dom brukar ofta sitta och gnälla om diverse ekonomiska saker. Dom gnäller om hur låg pension dom kommer få, att dom aldrig har några pengar till exempel. Visst jag tycker det är tråkigt. Men samtidigt har dom sig själva att skylla en hel del med.

När jag hamnar i deras ålder så kan jag förmodligen välja om jag vill jobba överhuvudtaget. Vill jag ligga hemma och titta på gamla repriser med Oprah hela dagarna så kan jag göra det, vill jag jobba så gör jag det. Jag blir nästan lite mörkrädd när jag hör dom på jobbet sitta och klaga att dom endast har sin lön på kontot efter 30 år i arbetslivet. Så tänker då INTE jag ha det. Nej, det lönar sig att börja spara i tid.

Man behöver inte spara som till exempel jag gör eller andra mer extrema snålbloggare för att ha det gott ställt efter 30 år i arbetslivet. Vad gör en tusenlapp varje månad i 30 år? Svaret finns nedan:

En tusenlapp i 30 år varje månad ger dig +360.000:-
Då är ej nån ränta medräknad. Nåt som är värt att tänka på!

Tar man 2.000:- per månad och räknar med räntan under 30 år så är man nog snudd på miljonär när man är runt 45-50 strecket. Dock har jag 21 år kvar drygt tills jag är 50 år.


2009-11-25

Sparande November

Då var det dags att sätta av en ny summa som faktiskt är en av dom högsta jag satt av i år. Kommer sätta av +8.584:- denna månad. Har uppdaterat högermarginalen och årets sparande.

2009-11-24

Dagen innan lön

Fick mitt lönebesked idag. Ska sätta undan runt sju tusen imorrn + det som blir kvar på kontot. Får se hur mycket som blir kvar senare när jag har handlat idag. Har inte kollat av matkontot än hur mycket som finns där. Men imorgon så kommer min vanliga månadsredovisning.

Har inte tänkt handla så mycket dom kommande tre veckorna. Men lönen som kommer runt den 18:e dec blir det klurigare med. Det är den som blir en utmaning. Kommer vara ledig då med så då är det lätt att man bränner iväg för mycket pengar.

Dags att springa iväg till närmaste butik och handla..

2009-11-18

Envis inför helgen

Att man blir dålig ibland sånt händer alla. Idag har jag varit genomförkyld och haft feber hela kvällen. Men envis som jag är ska jag jobba torsdag natt och fredag natt. Jag får stå ut bäst jag kan. Har ingen lust att dra på mig några sjukdagar när det snart är helg.

Börjar närma sig löning snart med och det känns bra. Ska bli intressant att slänga undan en summa nästa vecka igen. Har mer kvar på lönekontot idag än jag hade räknat med. Så kanske kan slänga in 6-700:- extra sen.

Nu ska jag proppa i mig Alvedon tänkte jag. Jag som avskyr att ta läkemedel för att jag tycker inte dom fungerar så bra. Mest Alvedon biter dåligt på mig. Men vi testar.

2009-11-12

Räkna ut dina pengar i dollar

Tänkte titta idag hur mycket jag hade av mina pengar i dollar nu när dollarkursen hade gått ner den senaste tiden. Kursen för idag är 6:80 för en dollar.

Kom fram till att jag hade $75.711 USD

Vill du kolla själv så kan du räkna ut det på http://www.dollarkurs.se


2009-11-09

December närmar sig

December börjar ju närma sig och det är ju en månad som gör plånboken extra känslig och att man vill gräva djupt i den. Mat till julen, julklappar till släkt och vänner, mellandagsrean, nyårsafton och all ledighet. Det finns många fällor att hamna i under denna tid. Är det nån där ute som hunnit fundera hur man ska gå till väga för att klara sig bra ekonomiskt?

Själv kommer jag ta det lugnt med både maten och presenterna. Mellandagsrean är en sak som jag faktiskt brukar utnyttja då man kan köpa en del saker till ett bättre pris än annars under året. Då kan man ju faktiskt spara pengar. Sparade runt tusen lappen förra året då jag köpte skor och en rätt dyr jacka.

Nyårsafton brukar inte bli en så dyr historia i dagens läge då jag slutat med fyrverkerier och nöjer mig med att titta på det andra köpt. Billigare och man slipper stå ute och frysa. Ledighet är ju annars lite små farligt för då vill man ju gärna hitta på saker och inte bara sitta hemma och titta in i väggen. Kanske vill äta ute lite eller spontan handla eller liknande. Så för mig är boven själva ledigheten i sig. Men ledig måste man ju vara ibland, så man får ta sig en extra funderare vad man gör under den tiden.

2009-11-01

Sparmål 2010

Tänkte redan nu börja planera hur mycket jag ska spara år 2010. Jag kommer sikta på 60.000:- under nästa år. Jag vet redan nu att några pengar från skatteåterbäringen kommer det inte bli, samt att det blir inga stora belopp i januari från bankräntan. Utan jag får fokusera på det traditionella sparandet som jag är bäst på.

Kan dock bli svårt att nå det målet nästa år då jag har saker för bortåt 20.000:- som står på inköpslistan totalt. Men vi får se hur det blir med allt som jag vill köpa framöver.

Kommer även i december göra en sammanställning över 2009.