2009-01-31

Tjäna pengar del 10

En sak som är lite mer avancerad när det gäller att tjäna pengar är att fynda nåt som man senare säljer för ett högre pris. Det kan man göra på auktioner exempelvis. Så om du hittar nåt som du tror att du skulle kunna sälja vidare till ett högre pris efter ditt inköp så är det en sak du kan tjäna pengar på. Om du är duktig på att shoppa antika saker och har en del kunskap inom ett visst område så är det bara att utnyttja det.

2009-01-30

Bankränta 2008

Jag fick min högsta bankränta någonsin under mitt liv 2008. Sparkontot som jag hade var rätt bra avkastning på under förra året och det märktes tydligt när jag fick mitt års besked. 14.549:- kronor var redovisade på mitt konto besked. Totalt blev det ca 10.184:- kronor när skatten på 30% var avdragen.

Miljonär, halvmiljonär eller förmögen

Jag har ofta funderat lite på det här med titlar som kopplar till vissa summor. När man är miljonär då har man ett sjusiffrigt belopp att tillgå och när man kallas miljardär har man ett tiosiffrigt belopp att tillgå, men vad kallas man om man har ett sexsiffrigt belopp att tillgå, förmögen? Och är man halvmiljonär när man har 500.000:- kronor i tillgångar? Tål att funderas på. Inte sant?

Alla kan bli miljonärer

Läste för en tid sen en artikel där man beskrev hur alla kan bli miljonärer. Det var ett tips som jag listat ut för länge sen dock. Men dom sa aldrig hur lång tid det skulle ta. Men grundregeln för att man skulle lyckas var att man skulle sätta av minst 10% av sin inkomst till sparande. Det fungerar med tiden det är jag helt övertygad om. Men du är väl miljonär lagom tills pensionspengarna kommer på banken om du sparar 10% av det en medel svensson tjänar brutto. Mitt råd är därför att man bör höja sparandet till minst 33% av det man tjänar så har man miljonen bra mycket tidigare.

2009-01-28

Tjäna pengar del 9

Tänkte ta upp det här med rökning. Där finns det mycket pengar att tjäna.
Vi säger att ett paket kostar 45:- kronor och du röker ett om dagen som många faktiskt gör. Röker du ett paket varannan dag kan du bara halvera summorna nedan. Röker du två paket om dagen dubblar du bara summorna nedan.

  • 45:- kronor om dagen blir på en månad 1.350:-
  • 45:- kronor om dagen i ett halvår 8.190:-
  • 45:- kronor om dagen i ett helt år 16.425:-
  • 45:- kronor om dagen i fem år 82.125:-
  • 45:- kronor om dagen i tio år 164.250:-
  • 45:- kronor om dagen i tjugofem år 410.625:-
Kanske dags att sluta shoppa tobak och öppna ett sparkonto?

2009-01-27

Tjäna pengar del 8

En av sakerna man kan tjäna pengar på är att se över sin telefoni. Ska man ha en fast telefon hemma eller ska man bara använda mobilen eller ska man använda båda? Den fasta telefonen överger väldigt många nuförtiden. Jag själv till exempel. Jag använder bara Comviq kompis som kostar mig ynkliga 75:- kronor i månaden. Brukar höra om folk som säger att dom fått en telefonräkning på 800:- kronor. Då ler jag och tänker att det har jag nästan på ett helt år. Så visst finns det pengar att tjäna på den fronten. Man klarar sig rätt bra utan den fasta telefonen, det är min erfarenhet. Sedan får man hålla lite koll på vad vänner och bekanta har för abonnemang på sina mobiltelefoner. Kan man snacka ihop sig lite så ringer alla billigt till varann.

Sparandet 2008 & 2009

Förra året sparade jag lite mindre än vad jag brukar. Men jag sparade ihop ca 50.000:- på dom 12 månaderna som gick, och redan i år ligger jag 8.184:- plus i kassan.

Kommer dock inte att spara ihjäl mig i år. Utan jag väljer att spendera lite då jag har en ny lägenhet att inreda. Men plus ska jag gå oavsett det. Tycker det är kul att se kontot växa till nya nivåer.

En sak som är lite tråkig för i år är att min nuvarande bank krympte sin sparränta otroligt mycket pga finanskrisen. Jag hoppas verkligen reporäntan går uppåt igen.

Google adsense

Jag kommer redovisa här varje månad hur mycket jag verkligen får in på google adsense. Jag har ju just startat bloggen. Men det ska bli spännande att se om det genererar något. Så vi säger den 25:e februari så finns det ett inlägg här där jag redovisar det för er, sen kommer nästa 25:e mars och så vidare.

Tjäna pengar del 7

Ett av dom mer komplicerade sätten och mer riskfyllda sätten att tjäna pengar är att spela om pengar. Det finns många vägar man kan ta där. Ett av dom mer populära sätten är att man spelar på lotto eller på trav. Lotto är det slumpen som avgör och ren tur. Men på trav kan man faktiskt lära sig vilka hästar som är duktiga och vilka av dom som är i väldigt bra form och vilka som är i sämre form. Jag personligen känner folk som brukar kamma hem tiotals tusen per år på trav även fast dom inte satsar mer än ett par hundralappar per spel.Ett annat sätt är ju mer av populärt via internet. Då menar jag casino spel av olika varianter. Poker, tärning, roulette, black jack är några av dom som man kan spela på. Finns en uppsjö av sidor där man kan satsa pengar och pröva sin lycka.

2009-01-26

Tjäna pengar del 6

En sak som rätt många har här i Sverige har är ju lån av olika slag med förskräckliga räntor. Dom ska man försöka bli av med så fort som möjligt för dom kan verkligen göra så att plånboken är tunnare varje månad. Försök att undvika att ta lån. Försök hellre att spara ihop den summan du är ute efter. Du får vänta några månader kanske men det är det värt i längden när du slipper räntan på lånet.

Tjäna pengar del 5

När det handlar om el och lampor så är det inte så många som faktiskt tänker på vad elen kostar och hur mycket man förbrukar med alla smålampor i fönstren och diverse saker man har tända runt om i huset eller lägenheten. Då har jag några personliga tips på hur man kan få ner kostnaderna och tjäna pengar på det. Det första man ska göra är ju givetvis skaffa lågenergilampor till allt man har hemma. När man har tagit tag i det så ska man ordna kontakter med strömbrytare på så att man kan slå av strömmen helt till lampan eller sin tv. För många apparater drar faktiskt ström fast dom är avstängda. När du har gjort det här så kan jag intyga att du har lägre elräkning nästa gång om du haft samma vanor som månaderna innan det vill säga.

Tjäna pengar del 4

Ett sätt som vi alla nog funderat mycket på är ju det här med att dra ner på lyxvarorna vi oftast köper en hel del av. Det handlar först och främst om saker som vi köper när vi handlar i en matbutik till exempel. Måste vi ta den dyra laxen eller kan vi hitta nåt som är billigare. Självklart kan man komma undan flera hundralappar billigare i veckan om man bara sänker sina levnadsvanor lite grann. För det finns ju faktiskt varor som är väldigt prisvärda fast dom inte kostar så mycket. Pröva till exempel att skippa den dyra osten och köp nåt alternativt pålägg nästa gång. Det kan ju vara trevligt att pröva nya saker med även fast det kan vara väldigt svårt att slita sig från sina favoriter ibland. Så ha detta inlägget i tankarna nästa gång du går in i matbutiken och du känner att pengarna bara rinner iväg.

Tjäna pengar del 3

Det finns ju några sätt som många använder sig av när det kommer till att tjäna pengar. Ett av sätten är ju att leta upp gamla saker som man har liggande och sälja dom på olika sidor på internet. Du kanske har en massa på din vind som du inte använder och förmodligen inte kommer att använda. Du kanske har fullt i källaren. Nån garderob som är fullproppad med prylar. Saker som du inte behöver längre, möjligheterna inom detta område är stora. Tänk på att det mesta går att sälja om man bara vill. Lägg upp dina saker på tradera eller blocket till exempel. Lycka till!

2009-01-25

Tjäna pengar del 2

Att tjäna pengar på internet eller på sin hemsida är enkelt. Men det finns tyvärr mindre bra sätt att genomföra det på än andra. Många lovar stora inkomster när många pratar om PTR (Payed to read). Det är alltså mail som man får betalt för att läsa och finns på väldigt många sidor. Men sanningen är att om man ska kunna dra in några större summor så får man ha en uppsjö av sådana sidor och hålla på i åratal. Jag har själv prövat och det är inget jag rekomenderar, om du nu inte är en person som siktar långsiktigt och har mycket tålamod.

Tjäna pengar del 1

Tjäna pengar kan man göra på många olika sätt. Det vanligaste är genom att ha en anställning hos ett företag. Det har dom flesta av oss. Men pengar finns överallt att tjäna bara man funderar lite så går det faktiskt att få tag på lite varstans. Man kan till exempel spara ihop pengar som man har på banken i ett år och vid årets slut får man ränta på dom pengarna. Man får dock jämföra olika banker och konton så man hittar just det man letar efter. Man kan även binda pengarna man har på banken mellan 6 månader och upp till 5 år i dom flesta fall. Men då kan man inte ha tillgång till dom under året, utan man får tillbaka dom plus den redan förbestämnda räntan när den avtalade tiden löpt ut.

Second hand pengar

Ett tips till många som är ute efter kläder är att titta i second hand butiker. Det är väldigt populärt i dagens läge. Butikerna är ofta fyllda med plagg av alla möjliga sorter och dom finns överallt i landet. Det gäller inte bara kläder utan det mesta som vi vill handla eller ha tag i.

Finanskrisen 2009

Det är många som har blivit drabbade av den kan man lugnt säga. Många kan inte shoppa loss som tidigare. Men dom som har jobb 2009 får lite mer pengar över i plånboken. Många tjänar mer pengar i år. Även fast jag personligen inte tycker att det är så värst mycket pengar. Men pengar är ju alltid pengar. Lättförtjänta pengar är det ju ochså. Vi jobbar lika mycket som tidigare men får lite mer att leva för. Jag är glad att jag har jobb i dagens läge. Hoppas det vänder fram tills 2010.

2009-01-24

Hör av er!

Om det finns flera som mig som är intresserade eller gillar pengar eller spartips så skulle det vara kul om ni hörde av er.

Alltid kul att prata med folk som delar ens intressen.

//pengarochcash