2009-04-07

Ny undersökning om sparande

Då har jag tagit bort min gamla undersökning och lagt till en ny, denna också om sparande.
Den gamla ser ni nedan samt resultatet.




9 kommentarer:

  1. jag försöker spara närmare 5000 kr varje månad, det går ibland och ibland inte alls...Nu ska en buffert först byggas upp. Jag börjar hålla med dig mer och mer om att ett tryggt sparande är nog det bästa ett tag framöver. Jag vill ha ca 300 000 kr på banken och sen resten kan vara aktier och fonder! Änvänder du bara en bank? Eller har du flera? Tar du direkt från lönen och sätter in eller lägger du in i efterskott om du inte har behövt pengarna? Jag behöver lite tips för att kunna spöa per penning och nonhosonno. =)

    SvaraRadera
  2. Minna: Just nu har jag bara en bank. Men det kanske kommer ytterligare en framöver.

    Jag tar direkt av lönen när den kommer in och kastar undan minst 33% av den.Ibland lite till. Sen tar jag det som blir över på kontot och slänger in det med precis innan nästa lön kommer.

    SvaraRadera
  3. ahaa, så ska jag också börja göra!

    SvaraRadera
  4. minna: Jag håller tummarna för dig :) Ser ju rätt lovande ut med 5.000:-/mån. Hoppas det går bra! Sen bjuder du på skumpa vid eventuell seger.

    Pengar och cash: Jag kör tre olika banker för olika syften. Ett för långtidssparande (högsta räntan), ett för semestersparande (snäppet lägre ränta) och sen vanliga banken med lönekonto och fonderna som ligger på exakt 0.00% i ränta. Jag sprider riskerna :))

    SvaraRadera
  5. Vill ge en negativ kommentar till den nya undersökningen också. Borde stått "Hur mycket sparar du?" för jag VILL ju spara minst en miljon i månaden men ambitionen att skaffa en bättre inkomst saknas :/

    SvaraRadera
  6. Oj. Jag läste nog fel där i mitt förra inlägg.. Glöm allt jag skrev. :) Rätt trött efter jobbet..

    SvaraRadera
  7. Minna: Ja det fungerar strålande! Fast det sa dom i tjernobyl också. Skämt och sido!

    Kristian: Okej

    SvaraRadera
  8. Jag sätter undan 10% direkt när lönen sätts in, sedan är jag med i en aktieförening där jag och frun har 4a andelar av 11 (150kr/st) så 600 går dit, sen betalar jag av extra på alla lån..

    Brukar göra en sammanställning i slutet av varje månad för att se hur ekonomin ser ut, kan vara roligare att se att skulden minskat massor än att man ser att man har dåligt med pengar kvar på lönekontot.

    SvaraRadera
  9. Martin: Det låter kanonbra det. Har du stora lån?

    SvaraRadera